OM VÅRA KURSER


Att gå kurs tillsammans är en av de bästa investeringar du kan göra för att bygga en bra relation med din hund och ge din hund de bästa förutsättningarna att fungera i samhället och utvecklas som individ. Vi utbildar dig som hundägare för att du i din tur ska kunna träna och lära din hund.


Att aktivt träna sin hund leder till en fin kontakt, ett utvecklande samarbete och en god relation. När din hund vet vad som förväntas av den och var gränserna går mår den bra och kan känna sig trygg.


Våra träningsmetoder grundas på modern forskning och bygger på hundens naturliga förutsättningar. Hunden är ett flockdjur och det innebär att den tycker om att samarbeta. Vissa raser har större samarbetslust än andra beroende på vilken uppgift de är avlade för och all träning anpassas efter den individ just din hund är. Träningen ska vara lustbetonad för såväl hund som förare och bygger just på hundens lust att samarbeta genom att rätt beteende belönas. 


Hos oss är alla hundar välkomna, oavsett ras/blandras!


Våra instruktörer har en bred erfarenhet av kursverksamhet och träning av hundar. De är utbildade och har minst 100 timmars utbildning bakom sig.


Vi har ett brett och varierande kursutbud där det första steget i er utbildning är våra valpkurser eller allmänlydnadskurser beroende på din hunds ålder. Utöver dessa har vi olika fortsättningskurser och specialkurser. Kursutbudet fylls på allt eftersom under året utefter efterfrågan, så saknar du en kurs du är intresserad av kontakta oss på utbildningen@haningebk.se


Valpkurs

För dig som har en hund som är 3-6 månader och som vill träna grunderna i vardagslydnad.


Allmänlydnadskurs

För dig som har en hund som är över 6 månader som tidigare inte gått kurs och vill träna grunderna i vardagslydnad.


Fortsättningskurs

För dig som har en hund som gått valp- eller grundkurs eller redan kan grunderna och vill fortsätta träna.


Specialkurser

Kurser för dig som vill hitta en rolig aktivering för din hund och/eller för dig som vill utveckla dig i någon speciell riktning ex. bruks; spår-sök- eller rapport, rallylydnad, tävlingslydnad, agility, specialsök, freestyle eller nosework.


Vi håller våra kurser i samarbete med Studiefrämjandet