OM VÅRA INSTRUKTÖRER

OM VÅRA INSTRUKTÖRER

PEGGY WANDERY


Jag har haft hund sedan 1990 talet då jag köpte min Dobermann Undra-Unique, jag blev också omgående kassör i klubben. Med henne tränade jag rapport, spår och lydnad och vi tävlade en del. Sen kom en whippet  som fick tävla i Lure Coursing. 

I familjen har vi nu en Gonczy Polski som heter Bila, som tränas att bli vildsvinshund och en Border collie, Chilla, som jag tränar och tävlar tävlingslydnad med, vi tränar även mycket trix och freestyle samtidigt som vi försöker lära oss att valla får.

Jag är utbildad SBK instruktör och också dansinstruktör, och har genom dansen gått en hel del ledarskapsutbildningar genom Riksidrottsförbundet.

Jag äskar att alla hundar är så olika och att man verkligen får utmana sig själv för att hitta vad som fungerar bäst för det specifika ekipaget man har framför sig i stunden. Att ge olika verktyg till alla nivåer av progress.

ÅSAH CALVET


Just nu har jag två Australian Shepherd som jag tränar och tävlar i Mondioring, Specialsök och Bruksspår. Min första egna hund var en Australian Shepherd född 2004. Jag har även haft Dvärg Schnauzer, Finsk Lapphund och Lapsk Vallhund. 

Jag har länge studerat hund och har utbildning inom allt från hundträning till hundsjukvård och rehab och jag vidareutbildar mig kontinuerligt och samlar erfarenheter genom mitt arbete som instruktör. 

 

Under den tid jag gått kurs, tränat och tävlat hund samlat på mig många olika tips och metoder för att få hunden att förstå vad vi vill. Jag tror inte att någon hund eller förare är likadan, så tillsammans hjälper vi varandra att skapa det resultat ni vill uppnå.

Men framför allt är det viktigt att ha kul tillsammans!



GITTE SCHOORMANS



Mitt hundliv startade på riktigt 1986 när jag övertog en 2 år gammal kapplöpnings-greyhound som inte ville springa. Innan dess hade jag nosat på hundvärlden genom att arbeta på kennlar och utbilda mig till hundtrimmare. Parallellt med gymnasiet gick jag också en kurs i hundsjukvård anordnad av Stockholms Hundklinik. 

1996 inleddes ett nytt, spännande kapitel i mitt liv när jag började arbeta på Svenska Kennelklubbens informationsavdelning. 

Sedan år 2000 har jag varit djupt engagerad i hundutfodring och arbetat för olika foderföretag, inklusive producenter av veterinärdietfoder. Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör i SBK och håller kurser på klubben.


HELENE HAIST


Mitt hundintresse började med urhundsrasen basenji. Jag har alltid haft ett stort intresse för hundens utveckling och dess träning. Genom åren har jag hållit på med utställning, agility, viltspår och bruksspår. I dagsläget har jag tre hundar, Nisse en dansk – svensk gårdshund och labradorerna Benny och Kaj. Med Benny har jag tränat och tävlat aktivt i tävlingslydnad, som är min huvudgren, och i bruksgrenen sök. En skada under 2022 satte stopp för fortsatt tävlande för hans del. Med hans efterträdare Kaj har utbildningen till tävlingshund precis börjat.

Jag är utbildad SBK-instruktör och håller kurser i allt från valp- till tävlingslydnad. Jag utvecklar mig ständigt genom att gå kurser och gå på föreläsningar. För mig är det viktigt att vi har roligt tillsammans under en kurs. Men jag vill också utmana, sporra och stimulera kursdeltagarna. Jag varvar teori och praktik under mina kurstillfällen. Vi pratar mycket om att läsa våra hundar, hur de reagerar i olika situationer och hur vi kan hjälpa våra hundar ute i samhället. Det är väsentligt att våra hundar fungerar i vardagen.  

HELENA OLOFSSON


Mitt hundintresse startade när jag var 13 år och började hjälpa till på en taxkennel. Därefter var jag kär i rasen samt hundlivet och började låna taxarna, grannars hundar, familjevänners hundar och min frisörs hund.

Agilitynbanan var där jag trivdes bäst och började tävla med ett gäng pudlar som jag lånade ihop. År 2015 köpte jag min första hund, min tax Queenie. Som ny hundägare (på riktigt) testade vi på allt möjligt, allt från utställning, spår, freestyle till agility. Sommaren 2019 köpte jag Tito, en shetland sheepdog, för att fortsätta utveckla min agilitykarriär. Därefter kom även Taco hem till oss vintern 2021 som även han är en framtida agilitystjärna.
Mitt intresse och liv är ägnat till hundarna, jag jobbar även med hundar till vardags.
Jag har varit agilityinstruktör i ca 8 år och älskar att lära ut sporten och se nya hundägare ha så otroligt roligt med sin hund. Det är lycka!

HELÈNE NORLING LUNDÉN


Jag har en jaktlaborador som heter Lova, henne tränar jag framför allt i jakt och i tävlingslydnad. Vi har haft ett stort antal hundar av olika raser genom åren. Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör i SBK och håller kurser på klubben. Efter min utbildning till instruktör har jag gått ett antal olika vidareutbildningar och är även utbildad specialpedagog. Jag har suttit i styrelsen som supplenat innan jag fick posten som vice ordförande.

SUSANNA LÖNNGREN


Jag har mångårig erfarenhet av hundar av flera olika raser bland annat Grand danios, Shetland sheepdog, Australian Shepherd och Bullterrier. Numera tränar jag med mina Chodsky pes.


Min syn på hundträning är att det ska ske med glimten i ögat och vara roligt för både hund och förare. Jag använder positiv förstärkning i min inlärning och försöker alltid anpassa träningen efter hunden.

 

Jag är utbildad SBK allmänlydnadsinstruktör, SBK skrivare/sekreterare/domare i rallylydnad och SBK specialsöksinstruktör och provledare.

Är SNWK certifierad Nosework instruktör, doftprovdomare och tävlingsledare.

MARIE ERIKSSON


I min familj bor det många hundar, just nu 5st border collies. Jag tränar och tävlar lydnad och bruks spår.

Har tidigare tränat person sök och tränat och tävlat i agility. Något som jag också gillar är att träna special sök.  Dofterna vi tränar på är fyrverkerier, bengaler, krut och narkotika.

Jag är utbildat SBK allmänlydnadsinstruktör, och har gått flera special söks kurser, och är nu också avtalsinstruktör inom SBK.

Att hjälpa och utveckla hundägare och hundar tycker jag är jätteroligt och stimulerande.

Att ha en egen flock med hundar är jobbigt men också otroligt lärorikt om man tittar på hur flocken beter sig i olika situationer. Men det är otroligt många tassar att torka.