Agility

AGILITYSEKTOR

Sektoransvariga

Carina Eldsäter

Julia Samson

Annelie Hermansson

Annelie Hermansson har blivit certifierad agilitydomare. HBK gratulerar dig och tackar för det enorma arbetet du lagt ner på den inoff 5-kampen. Det har varit 150-200 starter 5 helger efter varandra. GRATTIS igen och lycka till👏🍾

 

Agility är en rolig och fartfylld och publikfriande tävlingsform. Agility handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Alla kan vara med, oavsett storlek och ras. Det handlar om att ha ett bra samarbete med sin hund, en bra balans och precision samt ha roligt. I Agility får man ofta motivationen gratis då både hund och förare har roligt tillsammans och hunden får arbeta fritt. Hunden bör ha en god grundlydnad då allt agilityarbete sker med lös hund. För att gå kurs ska hunden vara 1 år och för att börja tävla 18 mån.

Hinderbanan består av hopphinder, slalom, tunnlar, balanshinder bl a. Man tävlar i olika storleksklasser, extra small, small, medium, large och extra large samt i olika svårighetsklasser, klass 1, 2 och 3. Det finns 2 olika tävlingsformer, hopp och agility, i agility ingår 3 st balanshinder.

 

ÖPPEN TRÄNING

Bra att tänka på inför träning:

Du ska vara medlem i klubben och ha gått nybörjarkurs eller liknande. Din hund ska vara fyllda 1 år. Rasta din hund efter vägen eller i skogen mitt emot klubben före träningen.

Använd mjukt godis, glöm inte vatten och träna inte för långa pass. SLÄNG INTE IN GODIS I TUNNLARNA! Om din hund skulle kissa på en tunnel eller hinder så spraya med medlet som står i containern.

Glöm inte att ha roligt!!!!!

ORDNINGSREGLER FÖR AGILITYPLAN OCH AGILITYHINDER

 

Agilityhindren får endast användas av hund i träning. Det är inte tillåtet för barn att leka på hindren.

Vi vore tacksamma om alla kunde hjälpas åt att se till att detta inte sker, barnen kan göra sig illa och hindren kan bli förstörda.

Alla som tränar på våra planer har lika stor skyldighet att visa respekt mot och att kommunicera med varandra. Om kurs håller på är det inte tillåtet att träna.

Vi hoppas att alla vill respektera dessa regler så att vi kan ha det trevligt och roligt tillsammans.

 

Adress

 

Haninge Brukshundklubb

Box 581

136 25 Haninge

Tel. 08 500 273 00

 

org.nummer 802413-9936

Post Giro

 

Tävling 83 01 37 4-8

 

Swish 12 35 57 35 71

Kurser och medlemsskap kan endast betalas via vår webshop

Följ oss på facebook

Haninge BK © Copyright Kerstin Ivarsson